Böter på flera miljoner svenska kronor

Comeon Group utdelas en sanktionsavgift

Comeon Group utdelas en sanktionsavgift på många miljoner

Enligt informationen från spelinspektionen som kom för någon vecka sedan. ComeOn Group får böter på närmare 175 miljoner svenska kronor. Anledningen till att Comeon Group utdelas en sanktionsavgift säger man vara bland annat att man har brutit mot spellagen. Lagen om att erbjuda bonus vid fler än ett tillfälle men även att ha delat ut gåvor till spelare. Sedan den nya lagstiftningen trädde i kraft så får spelbolagen enbart erbjuda bonusar vid första speltillfället och inte vid flera speltillfällen.

Det som också är bra att veta, är att spelinspektionen kan återkalla en spellicens om de anser att överträdelserna är allvarliga. Vi hoppas att varningen räcker i detta fall och att misstagen inte upprepar sig för speljätten som nog mer än gärna till fortsätta med sin verksamhet i Sverige.

Comeon Group utdelas en sanktionsavgift på 175 miljoner svenska kronor

Vi tittar närmare på vilka brands som Comeon Group utdelas en sanktionsavgift för:

  • Casinostugan Ltd – får en sanktionsavgift på 25 miljoner svenska kronor och en varning
  • ComeOn Sweden Ltd – får en sanktionsavgift på 35 miljoner svenska kronor och en varning
  • Hajper Ltd – får en sanktionsavgift på 50 miljoner svenska kronor och en varning
  • Snabbare Ltd – får en sanktionsavgift på hela 65 svenska miljoner kronor och en varning

Spelbolagen i Sverige med en svensk spellicens omsatte närmare 25 miljarder svenska kronor under fjolåret 2020. Detta enligt spelinspektionen som har sina källor från sig själva och skatteverket, värt att anteckna är att siffrorna är preliminära. Branschen blomstrar men det gäller att man håller sig till de regler och villkor för sin licens. Detta för att få fortsätta sin verksamhet i Sverige.

Vi tycker att det är bra med regler och villkor samt att man visar konsekvenserna av att bryta mot lagar och regler. Att strama åt regler kan ibland också någon eller några tycka är jobbigt. Men det gynnar faktiskt oss svenska spelare så mycket och ger oss en trygghet i att spela online. Tycker du det är rätt att Comeon Group utdelas en sanktionsavgift?

Relevanta artiklar