Fotbolls-EM 2021

Inför sommaren 2021 så väntas fotbolls-EM spelas, som tyvärr blev inställt under 2020. Normalt spelas därför fotbolls-EM var fjärde år och vi har ett härligt mästerskap framför oss vilket är positivt. Det är dock osäkert hur det blir med publiken och en sak är säker, EM blir tyvärr inte sig likt utan publik. Dock så innebär det inte att det blir ett fotbolls-EM utan prestige utan tvärtom med tanke på att det flyttats fram ett år så vill varje land kunna titulera sig som Europamästare.

EM börjar i vanlig ordning med ett gruppspel där det är fyra lag per grupp som ställs mot varandra i ett enkelmöte. Gruppettan och grupptvåan tar sig vidare medan resan tar slut för landslagen som slutar på en tredje och fjärdeplats. Grupperna ser ut enligt följande. Lagen som är fetmarkerade är de lag vi förväntar oss sluta etta och tvåa i respektive grupp och ta sig vidare. Du kommer dessutom att kunna hitta gratis speltips på dessa matcher på tipsbetting.se.

  1. Börja med Grupp A: Italien, Schweiz, Turkiet, Wales.
  2. Därefter med Grupp B: Belgien, Danmark, Ryssland, Finland.
  3. Vidare till Grupp C: Ukraina, Holland, Österrike, Nord Makedonien.
  4. In på Grupp D: England, Kroatien, Tjeckien, Skottland.
  5. Näst sista Grupp E: Spanien, Polen, Sverige, Slovakien.
  6. Sist med inte minst Grupp F: Tyskland, Frankrike, Portugal, Ungern.

Fotbolls-EM 2021 med information och speltips

Inför fotbolls-EM 2021 så har Sverige ett mycket intressant lag

Man har spelat riktigt bra under de senaste åren och har verkligen en bättre trupp på väldigt länge inför mästerskapet. Men också ett stort utropstecken som det varit mycket snack om framförallt under det senaste halvåret är huruvida om självaste Zlatan Ibrahimovic kommer komma att ställa upp eller inte. Zlatan och även förbundskaptenen Janne Andersson har gått ut och sagt att det inte är helt omöjligt att svensken kommer att ställa upp under mästerskapet och gör han det så blir det en absolut ovärderlig tillgång för hela vår nation.

Bakgrunden är att Zlatan har gjort det otroligt bra i klubblaget och har fått mersmak och det ryktas om att han vill göra ett absolut sista mästerskap innan han läggar av. Faktum är att år 2022 så kommer VM att spelas och skulle han ställa upp i EM redan i sommar och göra det bra så kommer han troligtvis även spela i VM 2022 om hans kropp tillåter det eftersom att han trots allt fyller hela 40 år i år.

Det fina med ett mästerskap är framför allt att det för samman varje nation. Vi alla som också följer fotboll har många vackra minnen från mästerskap som berör oss djupt. Låt oss därför blicka tillbaka till VM 2018 där vår landslagskapten tryckte in 1-0 mot Sydkorea i minut 65 efter en straff i nättaket. Vi minns även 0-3 mot Mexiko som var tippade att ta sig vidare efter att Sverige bjudit hela nationen på en fantastisk prestation. Man tog sig så långt som till kvartsfinal men åkte tyvärr ut med all heder efter 2-0 mot England, som tyvärr var alldeles för starka för Sveriges del.

Varje mästerskap bjuder oss på minnen

Det ska bli otroligt intressant att följa Sveriges utveckling under fotbolls-EM 2021 och hoppas framför allt på många fina minnen. Du kommer som sagt att också att hitta gratis speltips på vår hemsida tipsbetting.se där du kan ta del av matchanalyser, spelvärda odds och framför allt motivering efter varje speltips som vi i princip dagligen bjuder på.

Huruvida Sveriges trupp kommer att se ut är oklart. Dock så har vi ett par utropstecken som högst troligt kommer att vara anslutna till truppen.

Dejan Kulusevski

Som är det största utropstecknet som under sin säsong med Parma fick intresse från Juventus, den niofaldiga mästaren på raken i Italien. Han skrev dessutom på ett kontrakt under vinterfönstret i januari 2020 med överenskommelse att ansluta sig till Juventus under sommaren, vilket han också gjorde.

Dejan Kulusevski har varit en jättesnackis i hela Italien och har gjort det mycket bra under sin säsong med Juventus och har både legat bakom flertalet mål och assist. Han väcker därför starka känslor hos de trogna Juventussupportrarna och kommer att bli en otroligt stor tillgång för det Svenska landslaget i fotbolls-EM 2021.

Han är en offensiv spelare med en stor arbetskapacitet och kan spela som anfallare, släpande anfallare och även på kanten. Vi tror absolut att han även hade gjort ett bra jobb på en eventuell ytterbacksposition och även på mittfältet då den unga vänsterfotade talangen har ett brett register med egenskaper. Det går även att spela på Dejans matcher i Serie A genom diverse spelsidor på tipsbetting.se där vi som sagt även bjuder på gratis speltips, passa på!

Alexander Isak

Vi har även Alexander Isak som har varit en stor snackis i Sverige sedan några år tillbaka då talangen från AIK skrev på ett kontrakt med Borussia Dortmund. Sedan bar det av till Spanien och till inga mindre än Real Sociedad, efter en kortare sejour till Willem II som spelar i Nederländerna.

Han har gjort en mycket bra säsong i Real Sociedad och anfallaren har varit en viktig kugge i Sociedads framgång i spanska La Liga. Real Sociedad befinner sig just nu på en femteplats i La Liga och har möjlighet att ta sig till Champions League om man fortsätter att prestera. Alexander Isak är också en tung anfallare som är snabb, teknisk skicklig, bra avslut och framför allt ett mycket bra spelsinne. Tillsammans med Dejan Kulusevski så kan de göra stordåd ihop.

Sverige har en hel del talanger på plan

Det är mycket olikt ett typiskt svenskt landslag så man har mycket mer individuellt skickliga spelare än vad man brukar. Det ska därför bli mycket intressant att se huruvida detta påverkar Sveriges insats i EM. En stor fördel för landslaget hade varit om Zlatan Ibrahimovic hade anslutit. Vi har sett vad han även har förvandlat Milan till och skulle han ha samma effekt på landslaget som på Milan så kan Sverige ta sig otroligt långt i EM med tanke på att man tog sig så långt som till kvartsfinal i självaste VM 2018.

Vi håller tummarna och hoppas starkt på att Zlatan Ibrahimovic ansluter sig till landslaget. Det som har varit en stor framgångsfaktor länge är att Sveriges landslag har haft ett mycket bra lag kollektivt sett och man har varit stenhårda med att jobba på lagsammanhållning och allt positivt som kommer med detta. Det är även något som tydligt ses på plan och leder till att varje spelare jobbar för varandra, för laget och för hela nationen. Detta är något som vi svenskar är otroligt stolta över och vi kan vara säkra på att det blir likadant även i sommar.

Svenska truppen inför fotbolls-EM 2021

Kommer att avgöras då han tar ut sin 23-mannatrupp så sent som i maj 2021. Detta beror på att man vill ha så bra koll som möjligt på spelarnas form och eftersom att varje spelare riskerar skador så vill man därför inte ta ut de allt för tidigt. Det svänger fort i fotbollen och väldigt mycket kan förändras på kort tid. Vi väntar spänt på laguttagningen i maj. Dock så kan vi konstatera att EM-elvan förmodligen kommer att se ut enligt nedan med reservation för ändringar, exempelvis att Zlatan Ibrahimovic anländer.

Målvakt – Robin Olsen
Försvarare – Lustig – Lindelöf – Jansson – Augustinsson
Mittfältare – Claesson – Olsson – Ekdal – Forsberg
Anfallare – Kulusevski – Berg/Isak

Fotbolls-EM historia

Historiskt sett så är det Tyskland och Spanien som har vunnit flest EM titlar, nämligen tre stycken var. Nedan ser ni även de tre främsta nationerna som vunnit EM.

Spanien 1964, 2008, 2012.
Tyskland 1972, 1980 1996.
Frankrike 1984, 2000.

Sedan så har Sovjetunionen, Italien, Tjeckien, Portugal, Nederländerna, Danmark och Grekland vunnit varsitt EM. Senast att vinna EM var Portugal som tog en spektakulär EM-seger efter att ha gjort en otrolig insats hela mästerskapet igenom och lyckades slå Frankrike under förlängningen efter ett långskott från inhopparen Danilo. En mycket intressant aspekt från matchen är dessutom att Portugals kapten Cristiano Ronaldo, fick gå av plan pga skada och fick se landslaget plocka hem titeln från sidlinjen, till hans glädje.

Något som skiljer sig från tidigare EM-mästerskap

Är i stort att man längre inte kommer att ha en specifik värdnation utan detta blir ett EM där EM kommer att spelas över väldigt många länder, vilket folk verkar ha olika åsikter om. Det talas delvis om att det kommer att sänka EM-stämningen avsevärt då det inte längre spelas i en och samma nation vilken kommer att sänka den klassiska EM-känslan och väldigt många menar även på att man kommer att få ett större utbud till att välja vart man ska åka. Vi ser positivt på detta då EM i våra ögon växer och blir ett EM för hela Europa vilket innebär att man kan åka till det land och stad som passar en själv bäst. Nedan ser ni också en lista på vart EM 2021 kommer att spelas. Vi har gjort listan enligt följande ordning. Stad – Land – Arena samt arenakapacitet.

London, England (Wembley Stadium 90 000)
Baku, Azerbadjan (Baku Olympiastadium 69 000)
München, Tyskland (Allianz Arena 70 000)
Rom, Italien (Roms Olympiastadion 68 000)
Sankt Petersburg, Ryssland (Sankt Petersburg Stadium 61 000)
Amsterdam, Nederländerna (Johan Cruijff Arena 54 000)
Bilbao, Spanien (Estadio San Mamés 53 000)
Bukarest, Rumänien (National Arena Bucharest 54 000)
Budapest, Ungern (Puskás Ferenc Stadium 68 000)
Köpenhamn, Danmark (Parken 38 000)
Dublin, Irland (Dublin Arena 51 000)
Glasgow, Skottland (Hampden Park 51 000)

För oss svenskar så blir det lättast att ta oss till Köpenhamn där fotbolls-EM 2021 kommer att spelas på Köpenhamns arena som heter Parken. Vi kan även ta oss till London, München och Amsterdam om man vill ta sig lite längre, men undvika allt för långa flygresor.

Gruppspel och slutspel för EM 2021

Gruppspelen spelas enligt följande i fotbolls-EM 2021

11 juni, 2021
21:00 Turkiet – Italien

12 juni, 2021
15:00 Wales – Schweiz
18:00 Danmark – Finland
21:00 Belgien – Ryssland

13 juni, 2021 
15:00 England – Kroatien
18:00 Österrike – Nordmakedonien
21:00 Nederländerna – Ukraina

14 juni, 2021
15:00 Skottland – Tjeckien
18:00 Polen – Slovakien
21:00 Spanien – Sverige

15 juni, 2021
18:00 Ungern – Portugal
21:00 Frankrike – Tyskland

16 juni, 2021
15:00 Finland – Ryssland
18:00 Turkiet – Wales
21:00 Italien – Schweiz

17 juni, 2021
15:00 Ukraina – Nordmakedonien
18:00 Danmark – Belgien
21:00 Nederländerna – Österrike

18 juni, 2021
15:00 Sverige – Slovakien
18:00 Kroatien – Tjeckien
21:00 England – Skottland

19 juni, 2021
15:00 Ungern – Frankrike
18:00 Portugal – Tyskland
21:00 Spanien – Polen

20 juni, 2021
18:00 Schweiz – Turkiet
18:00 Italien – Wales

21 juni, 2021
18:00 Ukraina – Österrike
18:00 Nordmakedonien – Nederländerna
21:00 Ryssland – Danmark
21:00 Finland – Belgien

22 juni, 2021
21:00 Kroatien – Skottland
21:00 Tjeckien – England

23 juni, 2021
18:00 Sverige – Polen
18:00 Slovakien – Spanien
21:00 Portugal – Frankrike
21:00 Tyskland – Ungern

Slutspelet i fotbolls-EM 2021 spelas enligt följande

26 juni 2021 18:00 Tvåa grupp A-Tvåa grupp B26 juni 2021 21:00 Vinnare grupp A-Tvåa grupp C
27 juni 2021 18:00 Vinnare grupp C-Trea grupp D/E/F
27 juni 2021 21:00 Vinnare grupp B-Trea grupp A/D/E/F
28 juni 2021 18:00 Tvåa grupp D-Tvåa grupp E
28 juni 2021 21:00 Vinnare grupp F-Trea grupp A/B/C
29 juni 2021 18:00 Vinnare grupp D-Tvåa grupp F
29 juni 2021 21:00 Vinnare grupp E-Trea grupp A/B/C/D
2 juli 2021 18:00 Kvartsfinal 1
2 juli 2021. 21:00 Kvartsfinal 2
3 juli 2021 18:00 Kvartsfinal 3
3 juli 2021. 21:00 Kvartsfinal 4
6 juli 2021 21.00 Semifinal 1
7 juli 2021 21:00 Semifinal 2
11 juli 2021 21:00 Final

Vi ser verkligen fram emot detta EM och vi vill återigen understryka att ni kommer att kunna ta del av massor av gratis speltips här på tipsbetting.se i kombination men fina spelbonusar, erbjudanden och andra tävlingar i övrigt. Något dessutom som är intressant med landskamper är att varje mästerskap bjuder oss på nya minnen och varje mästerskap har sin charm. Massvis av minnen kommer också att skapas och vi ser fram emot en EM-fest som fått vänta ett helt år mer än väntat.

Festen i sig är en stor höjdpunkt på sommaren och med tanke på att det svenska landslaget ser mycket intressant ut gör hela mästerskapet ännu större för oss svenskar. Låt oss därför ihop se fram emot något som vi alla har längtat efter under en väldigt lång tid. Vill du även mellan matcherna testa lyckan hos något casino så gör du det här.