Svenska Betting Tips 2020
Wednesday, 5 August 2020
Home / Paypal

Paypal

PayPal

PayPal Holdings Inc eller som kallad PayPal, är ett amerikanskt bolag som 1998 grundades av bl.a. Teslas världsberömde Elon Musk. PayPal erbjuder olika tjänster för betalningar samt transaktioner för privatpersoner men också företag runt om i världen. År 2002 köptes PayPal av auktionsjätten Ebay för cirka 1,5 Miljarder US dollar, tjänsten dominerade som betalningsmetod på auktionssiten. År 2015 så blev dock PayPal och Ebay två fristående företag och man tangerade ett ägande från Ebays håll mellan 2002-2015. PayPal verkar i många länder och även så i Sverige, företaget är en av de största betalningsjättarna som finns och har närmare 200 miljoner privatanvändare samt över 20 miljoner företagsanvändare runt om i världen. PayPal Holdings Inc köpte upp den Svenska mobila betalningsaktören iZettle år 2018 och äger därmed en annan spännande möjlighet till betalningsmetod på den svenska marknaden.

Användningsområden

PayPal är en typ av elektronisk plånbok som agerar mellanhand och skyddar dina kort/kreditkortsuppgifter på nätet. Fördelen med att använda PayPal online är att du slipper uppge dina konto/kreditkortsuppgifter överallt och riskera bedrägerier, dessa risker minimeras med PayPal. Du kan använda tjänsten i de flesta enheter som datorer, mobiler eller surfplattor när du skickar, tar emot eller betalar med dina pengar via nätet. Vi kikar på några exempel nedan:

 • Online
  • Handla online och betala snabbt, tryggt och säkert
 • Ser du PayPal som betalningsalternativ så checkar du enkelt ut och betalar med ditt PayPal konto genom att logga in på kontot och bekräfta betalningen – tänk inte på kortuppgifterna. Inloggningen sker med den epost och det lösenord du valt för tjänsten.
 • Skicka pengar till dina vänner, samla pengar ihop med familj eller någon du känner och begär betalningar från vänner men också andra personer.
 • Spelbranschen
 • Snabba insättningar
 • Snabba utbetalningar

  Tänk på en sak, ett uttag från PayPal till ditt privata bankkonto tar lite tid.
  Pengarna skickas till ditt bankkonto genom ditt bankkort, likaså som när du spelar och gör insättningar med bankkort så tar uttagen sin lilla tid. Har du dock inte ditt bankkort kopplat till PayPal som uttagsmetod så går det enbart att begära uttag till ditt bankkonto. Har dina kortuppgifter försvunnit måste du ta i kontakt med deras kundtjänst och be om hjälp, förbered dig på att kunna styrka din identitet med exempel:
   
 • Din senaste faktura
 • Bankutdrag
 • Giltig id-handling

  Att använda PayPal för spel
  Tjänsten har många fördelar när det kommer till att sätta in pengar, det går fort och smidigt. Även uttagen till ditt PayPal-konto går snabbt, ha dock i åtanke att uttagen från ditt PayPal-konto till ditt bankkonto kan ta dig. Men shoppar du mycket online eller gör andra transaktioner via PayPal så kan du istället låta pengarna vara kvar på ditt PayPal-konto och använda dem som betalningsmedel.

  Innan du börjar behöver du väldigt snabbt och enkelt skapa ett konto via PayPal, det gör du enligt följande:
   
 1. Kila in på www.paypal.com
 2. Klicka på registrera
 3. Ange den e-postadress du vill använda samt lösenord
 4. Koppla ditt bankkort du vill ska vara knutet mot tjänsten
 5. Använd tjänsten genom att godkänna betalning via inloggning med den e-post och lösenord du valt

  När du ska betta inne på din spelsida så är det enkelt att genomföra en insättning med PayPal. Tänk dock på att om du spelar på en sida som inte använder sig av samma valuta som ditt egna land (exempelvis din svenska valuta SEK men bettingsidan har USD amerikanska dollar) så kommer avgifter för valutaväxling att tillkomma för dig. Insättningen kommer dock att gå smidigt till vare sig du spelar med svensk eller utländsk valuta, se nedan hur en insättning går till:
   
 1. Välj PayPal som insättningsmetod
 2. Skriv in belopp
 3. Bekräfta med e-post och lösenord
 4. Börja spela!

  Ska du sedan ta ut dina vinstpengar så väljer du enkelt PayPal som uttagsmetod och skriver in det belopp du önskar att ta ut. Samma sak gäller här om du exempelvis spelar på en sida som använder USD amerikanska dollar och ska begära ut dessa till svenska kronor SEK, avgift för valutaväxling tillkommer. Som vi nämnde tidigare tar uttagen inte alls lång tid till ditt PayPal-konto men ska du överföra till ditt bankkonto så kan sedan dröja lite.

  Fullständig information om avgifter finner du inne på PayPals egna hemsida www.paypal.com

  Säkerhet
  PayPal har en givetvis också som många andra en hög säkerhet
  Bl.a. krypterar de automatiskt dina känsliga uppgifter via SSL kryptering och kollar av att du på din enhet även har denna typ av säkerhet innan du hunnit skapa ett konto eller logga in.  I vissa länder erbjuds en form av säkerhetsdosa, lite likt den vi känner igen från banken där du med en sexsiffrig kod kan säkra din identitet efter inloggning. Denna typ av dosa erbjuds dock inte i Sverige.

  Banker som stödjer tjänsten
  De flesta bankerna fungerar väl ihop med tjänsten. Det som är viktigt är att du har ett form av kreditkort som du kan koppla mot kontot, exempelvis VISA eller MasterCard.
   

  FAQ – Vanliga frågor och svar om PayPal

  Fråga:
  Kostar det att använda PayPal för mig som privatperson?

  Svar:
  Om du skulle agera säljare via exempelvis någon auktion sajt som Ebay eller Tradera så kommer du som säljare att debiteras en viss avgift för din fakturering. Tänk på att köparen har stora fördelar på sin sida vid denna betalningsmetod så frakta exempelvis alltid spårbart.

  Om du betalar med PayPal online eller gör insättningar till olika spelbolag, så tas inga avgifter ut om det inte krävs en valutaväxling. En valutaväxling görs exempelvis om du med dina svenska pengar ska köpa något i utlandet med en annan valuta, eller sätta in och spela med exempelvis EURO på en spelsida.
   
  Aktuella avgifter för detta finns på PayPals hemsida www.paypal.com.

  Fråga:
  Hur installerar jag PayPal i min mobil, surfplatta?

  Svar:
  Du installerar PayPal precis på samma sätt som med dina andra appar, dvs i din butik för appar. Du behöver dock inte en app för att kunna nyttja tjänsten, den fungerar ju online.


  Fråga:
  Hur skapar jag ett PayPal-konto?

  Svar:
  Det är väldigt enkelt att skapa ett konto hos PayPal, gör följande:
   
 1. Gå in på deras hemsida via www.paypal.com
 2. Klicka dig in på registrera
 3. Ange den e-postadress samt lösenord du vill använda för tjänsten
 4. Koppla ditt bankkort du vill ska vara knutet mot tjänsten
 5. Nu kan du använda tjänsten och alla dess fantastiska möjligheter
 6. Passa gärna på att registrera ditt bankkonto så du har det redo


  Fråga:
  Vart grundades PayPal?

  Svar:
  Företaget grundades av ett flertal personer i USA redan 1998. Personerna som ligger bakom grundandet är:
          -Elon Musk
          -Peter Thiel
          -Max Levchin
          -Ken Howery
          -Luke Nosek
  Deras två företag X.com & Confinity slogs ihop och det är resultatet av dagens PayPal.


  Fråga:
  Hur lång tid tar det att föra över pengar från mitt PayPal-konto till bankkonto?

  Svar:
  För att vara på den säkra sidan så säger vi normaltvis inom 5 arbetsdagar. I vissa fall kan du kan PayPal även be dig att styrka din identitet, det du bör ha tillhanda är exempelvis:
   
 • Din senast betalda faktura
 • Ett bankutdrag som bekräftar din bankkonto och ditt namn
 • Giltig id-handling som körkort eller pass
   
Dela Speltips