Svenska Betting Tips 2020
Sunday, 27 September 2020
Home / Ligue 1

Ligue 1

Ligue 1

Ligue 1

Ronaldinho, David Beckham, Zlatan Ibrahimovic, namnet är många och framförallt stora.

Ligue 1 är en på senare år en otroligt mycket jämnare liga sett till poängfördelnigen mellan lagen.

I nutidens upplaga av Ligue 1 så har vi några lag som ofta brukar suga åt sig poäng, men lagen under plats fyra har bara några få poäng i skillnad och en vinst kan leda till flera placeringar högre upp i tabellen.

Ligue 1 är en jämn liga på många sätt, och det som kännetecknar Ligue 1 är deras offensiva fotbollsfilosofi. PSG ligger i framkant med sin kontringsfotboll. Monaco är laget som lyckas få en 18 åring att se fullfjädrad ut och har utvecklat sina ungdomar till spelare i världsklass. Marseille och Lyon är också två lag som är offensivt lagda vilket ytterligare är en faktor till varför franska ligan har en otroligt hög målskörd per match.

På senare år har den franska fotbollen utvecklats på alla sätt och vis. Ligan som tidigare hamnat i skuggan bakom de fyra största ligorna i Europa, har nu tagit ett stort kliv, både sportsligt och finansiellt. Efter att PSG utvecklats till ett världsprojekt, från att vara ett inte alls lika överlägset lag inom Ligue 1 så har de nu lyckats få ekonomiska och sportsliga muskler som fortsätter att växa med målet att inom en snar framtid lyckas ro hem en Champions League titel.

Charmen med den franska fotbollen ligger i dess supporterkultur främst bortsett från de offensiva attributerna som Ligue 1 bjuder på. Fansen har en otrolig karisma och närhet till klubben. ”Support your local team” som man brukar säga på de brittiska öarna gäller även i Frankrike. När det är dags för Frankrikes största derby Le Classique så är det Paris Saint Germain som ställs mot Olympique de Marseille och fansen bjuds på tifon och en tillställning i världsklass. Rivaliteten är enorm och under 90 minuter är det två sidor som ställs mot varandra utan några kompromisser.

För att ligan ska växa och bli bland de top tre bästa ligorna i Europa så måste konkurrensen i Ligue 1 öka. PSG ska inte vinna ligan med hästlängder och Monaco måste börja hålla kvar sina talanger som år in och år ut skickas ut i Europa för att göra stordåd. Men vad är det som lockar spelarna att stanna, kan man då tänka sig. Svaret är framtidsvisioner och projekt likt Paris Saint Germain. Monaco behöver nödvändigtvis inte pumpa in stora miljonbelopp och spendera dessa på spelare utan vad som är viktigt är att man ger spelarna förtroende och värvar bra spelare som kan täppa till de hål som finns.

Att värva 4-5 startspelare varje år är skadligt och det innebär att laget aldrig blir lika tight som man önskar att de ska vara. Det gäller att köpa 2-3 spelare per säsong och förbättrar laget och med det sagt så ska man även bara försiktig med vilka spelare man gör sig av med.

Det är lätt att sitta och säga att Monaco tjänar otroliga pengar på sina spelare men det ligger även ett värde långsiktigt att ge supportrarna en ärlig chans till att kunna konkurrera ut Paris Saint Germain. Lyckas Marseille Lyon och Monaco med att få ihopspelta lag med deras inhemska spelare så tror jag att de kan gå långt både i Frankrike och ute i Europa. Alldeles för många franska spelare beger sig till La Liga och framför allt Premier League.

Ligue 1 är trots allt en charmig liga som får mer och mer ögon på sig och sätts i strålkastarljuset oftare och oftare, något som alla lag i Frankrike och sist men inte minst fansen förtjänar.

Precis som de stora spelarna Ligue 1 har fått ta del av så tror jag även att klubbarna kan bli lika stora. Fransk fotboll må vara femte bästa ligan i Europa men ännu bättre kan den bli. Fotbollen kan inte köpas för pengar men pengarna kan hjälpa ungdomarna att bli bättre och Ligue 1 har all potential att bli en av tre ligor som har bäst kvalité ute i Europa.

Ligue 1 har en otrolig potential och jag hoppas att fotbollen i Frankrike går mot samma riktning som den har gjort de senaste åren. Fotbollen kommer att gå från bra till bättre och den offensiva genren som ligan erbjuder kommer att lyss igenom.

Och sist men inte minst hoppas jag och många andra fans runt om i världen att sagan om Paris Saint Germain får ett lyckligt slut där Champions League pokalen lyfts av en spelare med PSG-tröja. Något som Ronaldinho, Zlatan Ibrahimovic och David Beckham skulle glädjas för.

Spela på Ligue 1 hos Tipsbetting.se

Dela artikeln