Bundesliga

Bundesliga 2021 » Läs artikeln om Tysk fotboll i högstadivisionen. Bundesliga är väldigt populärt i hela världen. Stora lag och stora spelare.

Tysk fotboll, och bundesliga där det taktiska possessionspelet sätts på prov likt ett drag i en schackmatch.

Den tyska högstaligan har vid vissa tillfällen hamnat i skuggan av de tre större ligorna i Europa. Sett till både högstanivån och ekonomiska aspekten. (La Liga, Premier League och Serie A). Trots detta så är den tyska ligan på uppgång. Att man haft en hög högstanivå där Bayern München ständigt varit på topp råder det inget tvivel kring. Men ligans nedre halva har varit alldeles för svaga. Men det är samtidigt lätt att glömma att det finns en hel del etablerade lag i den öre halvan av tabellen. Som har all potential att he konkurrenskraft i Europa. Dortmund, Schalke, Red Bull Leipzig, Werder Bremen och Bayer Leverkusen är lag som alltid kommer att leverera när det verkligen behövs.

Positionsspel och kontringsfotboll

Positionsspel och kontringsfotboll är något som den tyska fotbollen är synonymt med. Att ligga lågt med försvarsspelet och vända spelet för att kontra motståndarna är en egenskap som genomsyrar Bundesliga.

Detta är något som Bayern München behärskar ut och in, oavsett motstånd och det har vi fått se alldeles för många gånger i Champions League.

Fin anfallsfotboll med otroligt skickliga spelare offensivt. Såsom defensivt är något som tyska fotbollen alltid lyckats odla fram. Tyska landslaget är en av de främsta landslagen i världen. Det beror just på deras kombination med rutin och unga hungriga spelare. Mesut Özil, Emre Can, Toni Kroos och Leroy Sané är en liten skara av de tyska spelare. Som pga sin fina skolning i Tyskland har lyckats ta sig till den absoluta toppen.

Tysk fotboll och bundesliga

Bayern München kallas ofta för ”folkets lag” i den tyska folkmunnen. Delvis för att de är de mest lyckade laget någonsin i Tyskland, men inte enbart därför, även om det är lätt att tro det.

Bayern München ger Bundesliga mer än en plats på världskartan för fotboll. De hjälper de andra lagen och höjer deras kvalité. Det har funnits diverse lag i Tyskland. Som har haft alldeles för svaga ekonomiska muskler och där stiger Bayern in i bilden och gör vad de kan. I form av välgörenhetsmatcher ser de till att samla pengar för den mindre klubben.

Även utanför fotbollen så har Bayern München också stor påverkan på landet. Klubben har också bidragit med pengar för att hjälpa landet med flyktingkrisen. Både ekonomisk, praktisk och materiell hjälpt har klubben stöttat dessa flyktingar med.

Trots att de under senare år inte lyckats ta sig lika långt i Champions League, som de brukar. Så kommer de återigen hitta sin form och kanske blir det under årets slutspel i Champions League.

Läktarkulturen i Tyskland

Läktarkulturen i Tyskland är också en viktig ingrediens. Detta för klubbarna och för ansiktet utåt för den tyska högstaligan. I princip varje match i ligan är fullsatt. Publiksnittet är bland Europas största. För klubbarna är publiken verkligen som en tolfte spelare. Därför så väljer klubbarna att inte ha lika höga priser på matchbiljetterna. Som man har i övriga Europa. En otrolig fin gest som återigen visar att klubbarna i Bundesliga har en otroligt fin moral och är oerhört inbjudande.

Arenorna i Tyskland är otroligt moderna och av yttersta världsklass. Det är en stor anledning till varför VM 2006 spelades där. Det är en stor bidragande faktor till varför utländska supportrar söker sig till Tyskland. Det för att se på tysk fotboll.

Tyska ligan jämfört med andra ligor

Men det som Bundesliga saknar för att kunna mäta sig med Premier League. I synnerhet La Liga är lägstanivån som man måste höja. Något som kan vara en anledning till varför lägstanivån i Tyskland är så pass låg som den är. Kan bero på att många av spelarna från Bundesliga söker sig till Italien, England och Spanien. Man måste bli bättre på att hålla kvar sina spelare. Eller så behöver man locka till sig mer spelare från utlandet. Trots den fina skörden av ungdomsspelare som växer fram. T.ex den tidigare nämnda spelaren Leroy Sané och även Mesut Özil och Sami Khedira som tidigt slog igenom.

Men att den tyska toppfotbollen håller i Champions League och Europa League råder det ingen tvivel om.  Lyckas den undre halvan av Bundesliga höja kvalitén. Det råder det inga tvivel om att det även högstanivån därmed kommer att höjas sin kvalitét.

Vad som händer återstår att se. Men oavsett vad så behöver varje kommande drag som görs av klubbarna, vara lika genomtänkt som slutet av en schackmatch.

FAQ – Vanliga frågor och svar om Tyska Bundesliga

Vad är Bundesliga?

Det är Tysklands högsta division inom fotbollen.

Hur många lag lag tävlar i Bundesliga?

I denna ligan finns totalt 18 lag och klubbar som kämpar om titeln.

När grundades Tyska Bundesliga i Tysk fotboll?

Den härliga ligan med tog sina första steg år 1963 och har idag också flera topplag som spelar ute i Europa.

Vem har gjort flest mål i Bundesliga?

Här hittar vi legenden från Bayern München, Gerd Müller även kallad ”Der Bomber !

Vart kan man betta på Serie Bundesliga och tysk fotboll?

Vi skulle vilja säga att du kan spela på bundesliga hos alla våra rekommenderade spelbolag, så välj därför ditt redan idag!

Spela på Bundesliga på Svenska bettingsidor